Актуелно

МУП: Српски спасилачки тим са 45 ватрогасаца-спасилаца санира последице у Одабаси

09.02.2023.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације који су упућени у Републику Турску како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу, током данашњег дана са колегама из Италије улажу максималне напоре како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу који је погодио ову земљу...

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације који су упућени у Републику Турску како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу, током данашњег дана са колегама из Италије улажу максималне напоре како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу који је погодио ову земљу.

Српски спасилачки тим, са 45 припадника заједно са опремом за спасавање из рушевина и ватрогасним возилима, ангажован је на санирању последица и спасавању преживелих у Одабаси.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, упутио је  у Републику Турску 45 ватрогасаца- спасилаца, са службеним псом обученим за претрагу терена и комплетном опремом за пробијање, пресецање и електронску претрагу несталих лица.

Такође, Србија је у подручја угрожена земљотресом послала навално ватрогасно возило, четири комби и четири теренска возила.