Актуелно

Министар Вулин: Захваљујући томе што председник Вучић води самосталну спољну политику, ми данас имамо најнижу цену гаса у Европи

06.12.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући на Пинк телевизији говорио је о резултатима његове званичне посете Москви и истакао да Србија у Руској Федерацији има искреног пријатеља и савезника и нагласио да док год Србију води председник Александар Вучић, Србија неће бити део антируске хистерије...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући на Пинк телевизији говорио је о резултатима његове званичне посете Москви и истакао да Србија у Руској Федерацији има искреног пријатеља и савезника и нагласио да док год Србију води председник Александар Вучић, Србија неће бити део антируске хистерије. 

„Сергеј Шојгу је један искрени пријатељ Србије. Увек води рачуна шта се дешава у Србији, како се други односе према Србији. У њему имамо и велики ослонац и великог пријатеља још откако је био министар за ванредне ситуације, па данас као министар одбране. Један од његових фокуса је увек била Србија и ја са задовољством могу да кажем да је он мој друг и да имамо и један лични однос, не само политички однос“, казао је министар Вулин.

Говорећи о једном делу јавности и политичара који непрестано помињу малигни утицај Русије, министар Вулин је казао да никако да нам се каже коначно који је то малигни утицај. 

„Само не виде утицај Виоле фон Крамон, то не примећују, само не примећују те шиптарске лобисте, сви остали су за њих малигни утицај. Мене само занима да ми се каже који је то малигни утицај, да ми се покаже шта је то. Знате, ако постоји малигнитет код човека ви га нађете, ако постоји неки малигни утицај у друштву кажите ми који је то, како се то манифестује? Тако што је председник Вучић од председника Путина добио најнижу цену гаса у Европи, је ли то тај малигни утицај? Знате, уместо да се несметано развијамо и да причамо рецимо о цени гаса и каква је то компаративна предност у односу на читаву Европу, за улагање, за отварање нових погона, за задржавање постојећих, ми причамо о томе да ли ће неко блокирати саобраћај код Сава центра и да ли ће неко живот у Србији учинити немогућим и да је то највећа храброст, лепота и памет то што сте блокирали некоме пут и што му нисте дали да оде у болницу", поручио је министар полиције Вулин. 

„Свака наша посета Руској Федерацији увек рађа нападе из тачно одређених центара, увек се јави неки професор, па се јави неки аналитичар, и увек вам прете санкцијама, било личним, било колективним, увек има тако неке идеје да се покаже Србији да Србија не сме сама да одлучује, да не сме да има самостално пријатеље. Да Александар Вучић није водио самосталну спољну политику, ми бисмо увели санкције Русији, као што је од њега тражено и вршен притисак на њега да се то и деси, па не знам одакле би набавили гас данас. Захваљујући томе што председник Вучић води самосталну спољну политику, зато што је сачувао наше пријатеље као што је Русија, као што је Кина, ми данас имамо најнижу цену гаса у Европи, наши домови су топли, грејна сезона нормално почела, привреда има све што је потребно за нормално функционисање, и то се види у осталом и у резултатима наше привреде. Ја сам био у посети пријатељима онима који су увек ту да помогну Србији, без обзира да ли је у питању војна помоћ или је у питању дипломатска помоћ или је у питању, чак и економска помоћ", истакао је министар полиције Александар Вулин. 

„Србија је једина неутрална земља у региону, а кад си неутралан онда мораш да будеш војно способан да заштитиш своју неутралност. Нама нико неће доћи у помоћ, у часу невоље ми смо сами, изабрали смо војну неутралност, да би то било могуће, да бисмо били тежак плен за било кога, ми морамо да будемо војнички у стању да заштитимо своју неутралност и да чувамо Србе где год они да живе. Председник Вучић то ради на један храбар и мудар начин. Докле год успевамо да сачувамо своју позицију војне неутралности и своју позицију чувања сопствених интереса, ми ћемо бити поштовани.  И бићемо партнер", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући на телевизији Пинк.