Актуелно

Mинистар Вулин разговарао са грчким амбасадором Јоргосом Дјакофотакисом о актуелним безбедносним питањима и унапређењу сарадње

04.07.2022.
Министар Вулин и амбасадор Дјакофотакис истакли су традиционално добру сарадњу полиција двеју држава, посебно у областима организованог и високотехнолошког криминала и илегалних миграција...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин разговарао је данас у Београду са грчким амбасадором Јоргосом Дјакофотакисом о актуелним безбедносним питањима и унапређењу сарадње.

Министар Вулин и амбасадор Дјакофотакис истакли су традиционално добру сарадњу полиција двеју држава, посебно у областима организованог и високотехнолошког криминала и илегалних миграција.

Амбасадор Дјакофотакис похвалио је Републику Србију и захвалио се на помоћи, коју је наша држава пружила грчким колегама и народу, током великих пожара који су прошле године захватили део грчких острва.

Саговорници су изразили уверење да ће потписивање споразума о заједничким полицијским патролама Србије и Грчке омогућити још ефикаснију сарадњу у области реаговања у ванредним ситуацијама.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је истакао да је Србија захвална Грчкој на принципијелној подршци територијалном интегритету наше земље и непризнавању лажне државе Koсoвo.