Актуелно

Стефановић: Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност

13.03.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у Сремској Каменици полазницима 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку да се од њих, без обзира у којој полицијској јединици буду радили, очекује да буду честити, исправни, поштени и вредни и да грађанима осигурају безбедност...
Стефановић:Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност
Стефановић:Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност
Стефановић:Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност
Стефановић:Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност
Стефановић:Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност
Стефановић:Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у Сремској Каменици полазницима 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку да се од њих, без обзира у којој полицијској јединици буду радили, очекује да буду честити, исправни, поштени и вредни и да грађанима осигурају безбедност.

„Наша улога је да грађанима обезбедимо сигурност. Србија је данас стабилна и сигурна земља, захваљујући даноноћном раду ваших колега“, истакао је Стефановић и указао да перцепција сигурности код грађана у многоме зависи од понашања полиције, која својом појавом и деловањем треба да улије поверење и изазове поштовање код људи.

Министар је полазницима рекао да је рад у полицији динамичан, захтеван и различит у зависности од управе или јединице рада.

„Полицијски службеници који се баве јавним редом и миром не раде исто што и запослени на граници, као што они на граници не раде исто што и криминалистичка полиција или Специјална антитерористичка јединица. Али у сваком од тих занимања једна ствар је иста. Од вас се очекује да будете честити, исправни, поштени и вредни“, истакао је Стефановић.

Министар је указао да тренутно у ЦОПО обуку пролази више од 1.300 полазника, што је највећи број од времена када је постојала средња школа унутрашњих послова.

„Хоћемо да квалитет обуке не опада. Потрудили смо се да ваша обука буде спојена са праксом. Предавачи ће вам бити и људи из посебних јединица, који ће вам пренети практично знање са терена“, навео је министар.

Стефановић је нагласио да је у Министарству унутрашњих послова успостављен систем каријерног напредовања који вреднује резултате и даје прилику најбољима да се искажу, због чега је полазницима поручио да након завршене обуке, када ступе у редове полиције, наставе да раде на свом образовању и усавршавању. 

У интерактивном разговору са полазницима 19. и 20. класе полазници су између осталог, министра упознали и зашто су се одлучили да постану полицајци.

Један од полазника истакао је да се за ову професију определио због свог деде, који је био полицајац и који је давне 1962. године страдао обављајући своју дужност.

Стефановић је полазницима поручио да од њих очекује да негују сећање на све страдале колеге, који су дали највише што су могли, своје животе и који заслужују да их се сећамо и  поштујемо њихову жртву и оно што су урадили за нашу земљу.