Актуелно

Министру Вулину дарована хиландарска грамата за доброчинство при устројењу хиландарског села у Сијаринској бањи

16.10.2021.
Министру унутрашњих послова Србије Александру Вулину данас је дарована хиландарска грамата указом архимандрита Методија игумана Светог манастира Хиландара за исказано доброчинство при устројењу хиландарског села у Сијаринској бањи, као и за несебичну помоћ и допринос хиландарским активностима...

Министру унутрашњих послова Србије Александру Вулину данас је дарована хиландарска грамата указом архимандрита Методија игумана Светог манастира Хиландара за исказано доброчинство при устројењу хиландарског села у Сијаринској бањи, као и за несебичну помоћ и допринос хиландарским активностима. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин захвалио се свештенству и монаштву манастира Хиландар на свему што чине за добробит српске деце и омладине и истакао да осећа посебну радост и понос због подизања свеправославног кампа пријатељства у Сијаринској бањи. 

"Поносан сам на камп пријатељства, који је уз помоћ свештеника и монаха манастира Хиландар и добрих и честитих људи изграђен овде у Сијаринској бањи, у Медвеђи.   Камп пријатељства од сада ће представљати место где ће се српска деца и омладина, где год она живела, одакле год долазила, окупљати, учити своју националну историју, учити веронауку, дружити се и ширити хуманост. Уверен сам да сваки Србин данас са мном дели и осећа једнак понос", поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин у својој писаној захвалници. 

У име министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина, у Сијаринској бањи игуманску грамату примио је помоћник министра полиције и начелник Управе за град Београд Веселин Милић.