Актуелно

Министар Вулин: Не видим ништа историјско у посети Абазовића

02.07.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио је данас да недавна посета председника Владе Црне Горе Дритана Абазовића Србији не представља никакав историјски моменат, да је он добродошао у Србију, али да би му било драго да види да Црна Гора једном повуче неки потез који није антисрпски...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио је данас да недавна посета председника Владе Црне Горе Дритана Абазовића Србији не представља никакав историјски моменат, да је он добродошао у Србију, али да би му било драго да види да Црна Гора једном повуче неки потез који није антисрпски.

„Тензије увек треба да се смањују. Шта ће председник Владе Црне Горе него да дође у Србију, шта ту има неприродно и историјско“, рекао је министар Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

Говорећи о наредби председника Александра Вучића о повлачењу посебне мере за посланике црногорског парламента приликом уласка у Србију, министар је објаснио да оне никада нису биле примењене на грађане Црне Горе, који су у Србији добродошли, већ на посланике који су гласали да је Србија геноцидна држава.

„Председник Александар Вучић ме није молио, издао је наређење. Он је председник свих Срба, а ја као министар унутрашњих послова сам дужан да слушам и поштујем одлуке председника свих Срба. Ово је организована и уређена држава, нисмо ми Црна Гора“, казао је министар Вулин.

Нагласио је да све те који су гласали у црногорском парламенту за то да је Србија геноцидна држава треба да буде срамота.

„Срам их било и не знам шта траже у Србији. Не знам како их није срамота да дођу на Врачар да обилазе своје станове и да виде хоће ли још нешто купити у, како они мисле, одвратној геноцидној држави која је направила геноцид у Сребреници. Срам их било, жао ми је што долазе у Србију и што се праве као да ништа нису гласали и урадили“, казао је министар Вулин.

Према његовим речима, сваки пут када су посланици Црне Горе долазили на границу са Србијом и када је на њих примењена мера, прво што су радили јесте да су се позивали на везе, утицаје, како су моћни и утицајни у Србији.

„Kако вас није срамота, ви сте гласали да је то геноцидна творевина. Парламент Албаније није гласао за то да је Србија геноцидна, а ви сте гласали за то. И онда дођете на Врачар не бисте ли обишли десет станова, или купили једанаести“, рекао је министар Вулин.

Нагласио је да Србија и Црна Гора треба да имају добре односе, да је пуно Срба у Црној Гори и грађана Црне Горе у Србији и да две државе треба да имају најбоље могуће односе, али да се не можемо правити да је то нешто превише срдачно и да ће Црна Гора на првој кривини, буде ли требало нешто лоше да се деси Србији, урадити баш то што се од ње тражи.

„Не сумњајте да ће ови што су гласали за Резолуцију о Сребреници, а толико им је стало да уђу у Србију са дипломатским пасошем, опет гласати против Србије где год буду могли“, оценио је министар Вулин.