Актуелно

Министар Вулин: Улични криминал у Београду мора да буде искорењен

20.11.2020.
Колегијум министра унутрашњих послова Републике Србије Александра Вулина са руководиоцима Полицијске управе за град Београд почео је минутом ћутања поводом смрти патријарха српског господина Иринеја...

Колегијум министра унутрашњих послова Републике Србије Александра Вулина са руководиоцима Полицијске управе за град Београд почео је минутом ћутања поводом смрти патријарха српског господина Иринеја.

Министар унутрашњих послова је рекао да од новог руководства београдске полиције очекује још боље резултате у борби против криминала. Похвалио је досадашњи рад ПУ за град Београд, имајући у виду да је од почетка године заплењено три и по пута више дроге у односу на исти период прошле године, као и да је већи проценат расветљавања кривичних дела. 

Министар Вулин је истакао да посебан акценат у раду полиције, осим борбe против организованог криминала, мора бити на искорењивању уличног криминала, рекета, вршњачког насиља. 

Према његовим речима, управо је овај тип криминала онај који погађа обичног човека због чега ће се полиција свим снагама борити против насилника, дроге у школским двориштима и свега онога што узнемирава свакодневни живот обичног грађанина.

Истакао је да је и, поред добрих статистичких показатеља, чињеница да се грађани често осете небезбедно, а полиција је ту да да све од себе да се њихов осећај промени.

Он је посебно нагласио да је веома битно да грађани Србије имају пуно поверење у своју полицију и да је она увек ту за њих.

На колегијуму је констатовано да је на територији ПУ за град Београд у овој години забележено смањење укупног криминала за 15,6 одсто у односу на исти период претходне године, као и да је очувано стабилно стање јавног реда, упркос чињеници да је током јулских протеста дошло до његовог нарушавања.

 

Колегијуму је присуствовао и директор полиције Владимир Ребић.