Актуелно

Министар Вулин: МУП ће наставити да улаже у своје припаднике, њихова безбедност приоритет

17.01.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће Министарство наставити да улаже у опремање полицијских службеника јер је њихова безбедност један од приоритета...
01-1_AKTIVNOSTI 2_ministar VULIN


Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће Министарство наставити да улаже у опремање полицијских службеника јер је њихова безбедност један од приоритета.

Министар је у емисији „Лице нације“ РТВ Панчева истакао да су полицијски службеници усред епидемије корона вируса добили повећање плата, које нико није очекивао и да их очекује још једно повећање.

„Стандард припадника Министарства унутрашњих послова је све бољи. Задовољан сам што сам дошао у Министарство које је било добро вођено, у које се пуно улагало и које не почиње од нуле“, рекао је министар Вулин и додао да ће ове године полицијски службеници добити нове униформе и да ће приоритет у куповини опреме за полицију имати домаћа индустрија.

Према његовим речима, значајна ствар, посебно за припаднике Министарства унутрашњих послова су станови по повољнијим ценама из државне станоградње.

„У војсци је постојала стамбена политика и увек је било, али у Министарству унутрашњих послова по први пут се на организован начин брине о стамбеним проблемима припадника. Знам да ће бити још станова, да ће наставити да се гради, постоји велико интересовање и то људима пуно значи“, нагласио је министар Вулин.

Министар је оценио да улагањем у материјални положај, решавањем стамбеног питања и услова рада припадника полиције држава показује да се брине о њима, да су заштићени у систему који води рачуна о њима, њиховој породици и здрављу.

Подсетивши да су полицијски службеници ангажовани у Копненој зони безбедности недавно добили потребну опрему и наоружање, министар Вулин је нагласио да сваки припадник полиције мора да буде заштићен, а посебно они у КЗБ који су најизложенији нападима организованих шумокрадица који пуцају по њима.

„Припадници у Копненој зони безбедности морају да имају најбољу балистичку опрему, адекватно наоружање, средства осматрања, везе, возила, шта год да је потребно. У таквој ситуацији и на том простору свака патрола може да буде са трагичним последицама и зато је на нама да урадимо оно што је до нас, да дамо све од себе да буду максимално заштићени, опремљени и то је оно што можемо и морамо“, закључио је министар Вулин.