Актуелно

Наставак радова на изградњи новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу

24.03.2023.
Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић истакао је да ће сутра, 25. марта, бити настављени радови на изградњи новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу, који су због измене пројектне документације били привремено успорени...
Наставак радова на изградњи новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу
Наставак радова на изградњи новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић истакао је да ће сутра, 25. марта, бити настављени радови на изградњи новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу, који су због измене пројектне документације били привремено успорени.

Он је нагласио да ће упркос томе сви планирани рокови бити испоштовани.

„Грађевинске машине спремне су да већ од сутра буду ангажоване на наставку радова на изградњи овог објекта, након додатних геомеханичких испитивања тла која су указала на неопходност измене Пројекта за грађевинску дозволу и Пројекта за извођење које је израдило ЈП “Урбанизам” из Крагујевца. На локацији на којој ће бити изграђен модеран објекат од чак 2.700 метара квадратних, иако је измена пројекта подразумевала одлагање почетка радова, у претходном периоду извршено је ограђивање плаца, одређивање коте поменутог објекта, урађен је ископ на пројектованој дубини и извршено тампонирање“, нагласио је Чаушић.

Објаснио је да се сутра настављају радови на фундирању објекта.

„Завршетак изградње прве фазе је, као што је министар унутрашњих послова Братислав Гашић рекао на постављају камена темељца, планиран до краја године. Изградња нове зграде, након 80 година, допринеће знатно већој ефикасности и бржем реаговању ватрогасаца у свим ванредним догађајима и у пружању помоћи нашим грађанима“, додао је Чаушић.
 
Он је нагласио да ће нови објекат омогућити да две ватрогасно-спасилачке јединице Крагујевац и Застава коначно буду на једном месту, јединствено реагују са најсавременијом опремом, што ће дати значајан допринос већој безбедности свих грађана Шумадијског управног округа.