Актуелно

Министар Гашић у Краљеву доделио кључеве новоизграђених станова припадницима служби безбедности

27.02.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић доделио је данас у Краљеву кључеве новоизграђених станова припадницима служби безбедности и том приликом истакао да је то још један доказ да Србија испуњава своја обећања и брине о заслужнима за њену сигурност и мир, као и безбедност свих грађана ...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић доделио је данас у Краљеву кључеве  новоизграђених станова припадницима служби безбедности и том приликом истакао да је то још један доказ да Србија испуњава своја обећања и брине о заслужнима за њену сигурност и мир, као и безбедност свих грађана.

„Решено стамбено питање је једна од основних људских потреба и зато је ово један од најважнијих дана у животу сваког од вас. Зато сам данас поносан, јер осећам вашу радост и спокој, јер ћете коначно ваш, и живот ваших породица наставити безбрижно у сопственом дому“, рекао је министар на церемонији уручења кључева 18 станова припадницима министарстава унутрашњих послова, одбране и правде, као и Безбедносно – информативне агенције и борачке и инвалидске заштите Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Нагласивши важну улогу председника Републике Србије Александра Вучића и српске владе у реализацији пројекта изградње станова за припаднике служби безбедности по повољним условима, министар  је рекао да је тај пројекат део у низу напора одговорне политике државе која је усмерена ка подизању угледа, економског статуса и достојанства свих припадника служби безбедности.

„Србија је земља вођена одговорном политиком социјалне правде, мира и економског развоја. Доказали смо да можете да се ослоните на своју државу Србију. Да јој верујете. Јер државу чине пре свега људи, а онда и њене институције. Сви ви, посвећени сте позиву који сте одабрали. Србија зна да може да се ослони на вас“, поручио је министар. 

Градоначелник Краљева Предраг Терзић захвалио се Влади Републике Србије и председнику Вучићу захваљујући којима је у Рибници изграђена и нова зграда основне школе, реконструисана амбуланта, а ускоро почиње и изградња новог вртића.

„То је доказ да Влада, председник брину о нашој деци, о људима који штите наш уставни поредак и воде рачуна о безбедности државе“, истакао је градоначелник Краљева.

Марија Весковић, припадница Полицијске управе у Краљеву захвалила се на пруженој прилици да себи и својој породици обезбеди сигуран кров над главом у Краљеву, граду у којем живи и ради.

„Када решавате стамбено питање, решавате вероватно један од највећих изазова у животу. То сам и ја данас учинила када сам преузела кључеве и велика ми је част што ми их је лично уручио министар унутрашњих послова“ рекла је Весковић, која је 12 година припадник Министарства унутрашњих послова.