Актуелно

Mинистар Гашић учествовао у акцији добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици

01.03.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић учествовао је данас у акцији добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, чији се полазници традиционално годинама уназад одазивају овој хуманој акцији...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић учествовао је данас у акцији добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, чији се полазници традиционално годинама уназад одазивају овој хуманој акцији.

„Веома је важно да личним примером подсетимо грађане на значај донирања крви, јер овим хуманим чином, издвајајући само мало времена, некоме можемо спасити живот. Као и остале организационе јединице МУП-а, Центар за основну полицијску обуку традиционално спроводи акције добровољног давања крви и могу да кажем да сам поносан на хуманост и солидарност припадника Министарства унутрашњих послова, као и ових младих људи, будућих полицајаца", поручио је министар Гашић.

Овом приликом, министар Гашић поручио је полазницима, добровољним даваоцима, да је полицијски посао частан и поштен, као и да је хуманост неизоставни део ове професије, што су данашњим примером и показали.

Полазница 39. класе Центра за основну полицијску обуку Сања Ђокић нагласила је да је давање крви хуман гест којим чинимо добро дело свима којима је крв неопходна, а њен колега Владимир Вранишевић, који већ четврти пут даје крв, сматра да свако ко је хуман и здрав треба да се одазове овој акцији.

Јелена Ђулић из Завода за трансфузију крви Војводине поручила је да је Центар за основну полицијску обуку једна од најхуманијих средина у којима се даје крв и још једном позвала све људе добре воље, који су здрави, да помогну некоме, и да давањем крви покажу хуманост.