Актуелно

Министар Дачић: Неопходно је да полиција буде добро опремљена

21.06.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствовао је данас у Наставном центру „Макиш“ додели 40 комби возила за потребе припадника Министарства унутрашњих послова и том приликом најавио даља улагања и опремање полиције како би свој посао обављала на најбољи начин...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствовао је данас у Наставном центру „Макиш“ додели 40 комби возила за потребе припадника Министарства унутрашњих послова и том приликом најавио даља улагања и опремање полиције како би свој посао обављала на најбољи начин.

„За обављање полицијског посла неопходно је да полиција буде опремљена и у том смислу предузимамо корак по корак како бисмо унапређивали опремање полиције“, рекао је министар и додао да су возила која су данас додељена Полицијској управи за град Београд, Управи полиције и Управи саобраћајне полиције обезбеђена средствима из државног буџета.

„Један део чине класичне „марице“, други ће се користити за превоз наших службеника Полицијске бригаде за обављање полицијског посла, затим и део који се тиче Управе саобраћајне полиције“, изјавио је министар Дачић и истакао да је данашњи догађај добра увертира и претходница за Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције који се обележава у недељу.

Од укупног броја возила, 20 је добила Управа полиције, десет Управа саобраћајне полиције, док је десет возила додељено Посебној јединици полиције Полицијској бригади Полицијске управе за град Београд.