Актуелно

Mинистар Вулин обишао Полицијску управу за град Београд

16.07.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је Полицијску управу за град Београд где му је представљена нова најсавременија опрема - балистички прслуци, балистички шлемови, теренска возила и оружје, које је по његовом наређењу Министарство унутрашњих послова обезбедило за потребе Интервентне јединице 92...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је Полицијску управу за град Београд где му је представљена нова најсавременија опрема - балистички прслуци, балистички шлемови, теренска возила и оружје, које је по његовом наређењу Министарство унутрашњих послова обезбедило за потребе  Интервентне јединице 92.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је заједно са начелником Полицијске управе за град Београд Веселином Милићем разговарао са припадницима Интервентне јединице 92,  истакао је да му је лична безбедност свих полицијских службеника док извршавају најтеже и најсложеније задатке зарад сигурности грађана изузетно важна и нагласио да ће се у наредном периоду додатно уложити у  заштитну опрему за полицијске службенике.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је припадницима Интервентне јединице 92 рекао да су добили најбољу и  најсавременију заштитну опрему која увек треба да буде уз њих, јер ће им управо та опрема у ризичним ситуацијама сачувати живот.

„Припадници Интервентне јединице 92 су ти који чувају ред, мир, штите закон и наше грађане. Они су понос Београда, јер су увек ту када је најтеже, спремни да непитајући за последице заштите људе и њихову имовину. Држава, на челу са председником Александром Вучићем, цени пожртвованост ових момака у борби за очување безбедности наших улица и квартова. Сигурност и безбедност грађана и улица престонице ми је изузетно важна, али ми је исто тако изузетно важна и ваша лична безбедност и сигурност и зато, ова опрема, ови балистички прслуци морају да буду увек уз вас приликом интервенција", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова нагласио је да наша Интервентна јединица 92 по опремљености и обучености њених припадника стоји раме уз раме са најмодернијим европским полицијама.

„Имате најсавременију опрему попут многих европских полиција, али вашу храброст, одважност и ефикасност немају многе европске полиције. Заслужили сте сваку врсту поштовања, а сигурне и безбедне улице нашег главног града су показатељ колико сте предани свом послу“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.