Актуелно

Србија појачала борбу против илегалних миграција: Штаб у Малом Зворнику дао одличне резултате

05.02.2024.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је новоформирани Штаб за сузбијање ирегуларних миграција у Малом Зворнику, где је истакао да су штабови у другим градовима дали изузетне резултате, као и да је рад овог новог штаба већ уродио плодом.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас Штаб за сузбијање ирегуларних миграција у Малом Зворнику, који је по његовом налогу  формиран 29. јануара, од када су на том подручју појачане активности полиције на сузбијању ирегуларних миграција, као и гранични прелаз у том месту.

Истакао је да су штабови, који су претходно формирани у Суботици, Прешеву, Димитровграду дали изузетне резултате и да је новоформирани штаб у Малом Зворнику наставак опсежне акције на сузбијању ирегуларних миграција на територији Србије.

Рад новоформираног штаба је већ дао конкретне резултате, а већи број припадника МУП-а - Жандармерије, Управе граничне полиције, Управе саобраћајне полиције, као и полиције опште надлежности, на улицама Малог Зворника, Љубовије, Лознице и Бање Ковиљаче позитивно је оцењен код грађана. 

Од формирања овог штаба до данас 271 ирегуларни мигрант је превезен у прихватне центре, 21 ирегуларни мигрант је задржан по Закону о прекршајима, док су три смештена у прихватилиште за странце. Привремно су одузета три путничка возила, као и шест мобилних телефона. 

У овом периоду контролисано је 1.270 особа као и 700 возила и 19 објеката који пружају услуге смештаја. Ухапшене су две особе, а поднето је пет кривичних пријава у вези са дрогом и недозвољеним прелазом државне границе и кријумчарењем људи. 

Поднето је 56 прекршајних пријава, од којих су 52 по Закону о странцима, три по Закону о оружју и муницији и једна за прекршај из Закона о безбедности саобраћаја.

Министар је нагласио да ће припадници МУП-а, како на овом подручју, тако и у другим деловима земље појачано радити докле год буде било ирегуларних миграната, активних канала кријумчарења и других видова криминала, а све у циљу безбедности и сигурности грађана и њихове имовине.