Актуелно

Министар Вулин: Подршка Шиптарима је подршка сукобима

29.06.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин: Подршка Шиптарима да не морају да прихвате и спроведу ни оно што су сами испреговарали у Бриселу са Србима је подршка сукобима...

„Политика пузајуће блокаде бриселског дијалога Шиптара подржане од стране земаља Квинте може изазвати сукоб који ће запалити читав Балкан. Подршка Шиптарима да не морају да прихвате и спроведу ни оно што су сами испреговарали у Бриселу са Србима је подршка сукобима.

Сада је сасвим јасно зашто се Шиптари гурају у НАТО и зашто је територија без војске и потенцијала потребна највећем војном савезу. Као претња инцидентом са Србијом после кога ће се умешати велике силе. Србија ће наставити да се бори за мир, али сва одговорност за изазивање сукоба је на Куртију и Квинти. Гажење постигнутог договора у Бриселу о таблицама и најава одузимања не само таблица, већ и возила са таблицама које издаје Србија и возила које поседују Срби, баш као и непризнавање личних карти издатих од признате и самосталне државе Србије је најава сукоба који неће моћи да се контролише. Као да је и Приштина и Квинта и Европска унија потпуно полудела и почела да тражи несрећу и сукоб", изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, коментаришући најновију одлуку владе лажне државе Косово да забрани српске личне карте и да након 30. септембра укине важење регистарских ознака са именима српских градова уз најаву да ће након тог рока возила бити одузимана.