Актуелно

Mинистар Гашић се састао са са директором полиције Дубаија генералом-потпуковником Абдулахом Калифом Ал Маријем

16.12.2022.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас у Београду са директором полиције Дубаија генералом-потпуковником Абдулахом Калифом Ал Маријем, који борави у званичној посети Републици Србији...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас у Београду са директором полиције Дубаија генералом-потпуковником Абдулахом Калифом Ал Маријем, који борави у званичној посети Републици Србији.

Они су констатовали да су односи Србије и Уједињених Арапских Емирата на највишем нивоу захваљујући блиским односима два председника - Александра Вучића и шеика Мохамеда Бин Заједа Ал Нахјана.

Током састанка договорено је унапређење сарадње између две полиције у области безбедности и развијање заједничких сервиса који би додатно приближили полицију грађанима.

Министар Гашић и директор Ал Мари потписали су Меморандум о разумевању о полицијској сарадњи између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и полиције Дубаија.

Директор полиције Дубаија обавестио је министра Гашића да је министар унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата генерал-потпуковник шеик Саиф Бин Зајед Ал Нахјан наложио успостављање стратешког полицијског дијалога са МУП-ом Републике Србије. Ово је највиши вид сарадње који МУП УАЕ успоставља и који има само са још једном земљом, што је најбољи показатељ односа према нашем МУП-у.

Директор полиције је позвао министра Гашића у званичну посету Уједињеним Арапским Емиратима.

Током званичне посете Београду, директор Ал Мари је обишао локацију на којој је планирано да буде изграђена прва паметна полицијска станица у Србији.