Актуелно

Ако су велике силе Запада према Украјини искрене колико су доследне у поштовању међународног права, Украјинци треба да се забрину

24.09.2022.
"Проширење сарадње са Русијом није ствар поштовања прошлости, већ је одговорна одлука окренута према будућности. Србија поштује међународно право и зато тражи да се и њен територијални интегритет поштује, бар колико и украјински..."

"Проширење сарадње са Русијом није ствар поштовања прошлости, већ је одговорна одлука окренута према будућности. Србија поштује међународно право и зато тражи да се и њен територијални интегритет поштује, бар колико и украјински. Председник Вучић је последњи слободни вођа у Европи који сме да са најпрестижнијих говорница света подсети на лицемерје великих сила које без гриже савести комадају Србију, а наводно се заклињу у територијалну целовитост Украјине. Ако су велике силе Запада према Украјини искрене колико су доследне у поштовању међународног права, Украјинци треба да се забрину", изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, коментаришући критике на План консултација министарстава спољних послова Србије и Русије за наредне две године, који је потписан у Њујорку на маргинама 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.