Актуелно

Министар Вулин са донаторима обишао породицу Гајић у Ситници

08.01.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас у Ситници породицу Милоша Гајића, самохраног оца четворо деце, којој је на његову инцијативу „Наша банка“ донирала средства за санацију и реновирање куће...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас у Ситници породицу Милоша Гајића, самохраног оца четворо деце, којој је на његову инцијативу „Наша банка“ донирала средства за санацију и реновирање куће.

Министар се представницима донатора Дејану Вуклишевићу из „Наше банке“ и Бојану Галићу из грађевинске фирме „Галенс инвест“, који су заједно са њим обишли породицу, захвалио на пруженој помоћи и високом степену друштвене одговорности коју су показали.

У име породице, донаторима и министру Вулину захвалио се четрнаестогодишњи Јован Гајић, који је продавајући малине како би прехранио породицу привукао пажњу медија и указао на проблем ове породице.

Јован и његова браћа и сестра прошле године остали су без мајке. Бригу о њима води отац Милош, грађевински радник. Примања су мала, па су и деца преузела на себе део посла како би зарадили за живот. Посла се није либио ни најмлађи Јован који је прошло лето продавао малине али и помагао оцу у његовом послу, доносио цигле, мешао малтер и каже да му ништа није било тешко. Заволео је посао уз оца и жеља му је да буде грађевински инжењер.

„Покушавали смо да зарадимо и борили смо се кроз живот. Кућа је сређена, боље је, лепше, топлије. Свако од нас четворо добило је сада своју собу“, рекао је Јован.