Актуелно

Министар Вулин честитао Дан полиције НР Кине

10.01.2022.
Министар Вулин честитао Дан полиције државном саветнику министру јавне безбедности НР Кине Џао Кеџију...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин честитао је данас Дан полиције државном саветнику министру јавне безбедности НР Кине Џао Кеџију.

Том приликом, министар Вулин је истакао да је имао прилике да се лично увери да је министар Кеџи државник мудре промисли и изразио наду да ће у догледно време имати прилику да се са њим лично упозна и размени мишљења и искуства, нагласивши да високо цени упућивање полицијског саветника Министарства јавне безбедности у Републику Србију.

„Тиме сте Министарству унутрашњих послова Републике Србије указали посебну пажњу, јер су нам ојачани капацитети за заједничко делање и размену искуства“, рекао је министар Александар Вулин и поручио да ће Споразум о међусобном признању и замени возачких дозвола, који је потписан у мају прошле године, ступити на снагу 13. марта ове године.

Министар Александар Вулин је истакао да полицијска капа и значка свим припадницима полиције намећу захтев да свака одлука о предузимању или непредузимању неке мере мора бити донета брзо и ефикасно, али са савешћу и високом одговорношћу пред државом и пред грађанима.

„Стога, посебну пажњу морамо да усмеримо на општу опремљеност полиције, али изнад свега на неговање нашег кадра, на бригу о сваком полицијском службенику, од чије спремности и позорности зависи миран сан наше деце и свих наших грађана“, рекао је министар Вулин.