Актуелно

Полиција Србије и Црне Горе јача сарадњу у борби против криминала

18.09.2023.
Помоћник директора полиције Србије, Драган Васиљевић, и в.д. директора Управе полиције Црне Горе, Никола Терзић, истакли су данас у Београду важност постојеће добре и професионалне сарадње између полиција ове две земље, али су нагласили да постоји континуирани простор за даље унапређење те сарадње.

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић и в. д. директора Управе полиције Црне Горе Никола Терзић истакли су данас у Београду да је сарадња полиција две земље добра и професионална, али да увек постоји простор за даље унапређење. 
 
На састанку је указано да је циљ две државе борба против свих видова криминала, посебно организованог, којем се успешно може супротставити само јасним и снажним одговором кроз заједнички рад и сарадњу.
   
Васиљевић и Терзић осврнули су се и на сарадњу остварену током летње туристичке сезоне током које су полицијски службеници из Србије свакодневно са колегама из Црне Горе били на услузи српским држављанима у Бару, Будви и Херцег Новом. 
 
Истакли су да ће овај вид сарадње, који даје одличне резултате, бити настављен.
 
Састанку су испред Министарства унутрашњих послова Републике Србије присуствовали и помоћник директора полиције Бранислав Павловић и начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић.