Aktuelno

Policija Srbije i Crne Gore jača saradnju u borbi protiv kriminala

18.09.2023.
Pomoćnik direktora policije Srbije, Dragan Vasiljević, i v.d. direktora Uprave policije Crne Gore, Nikola Terzić, istakli su danas u Beogradu važnost postojeće dobre i profesionalne saradnje između policija ove dve zemlje, ali su naglasili da postoji kontinuirani prostor za dalje unapređenje te saradnje.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević i v. d. direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić istakli su danas u Beogradu da je saradnja policija dve zemlje dobra i profesionalna, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje. 
 
Na sastanku je ukazano da je cilj dve države borba protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog, kojem se uspešno može suprotstaviti samo jasnim i snažnim odgovorom kroz zajednički rad i saradnju.
   
Vasiljević i Terzić osvrnuli su se i na saradnju ostvarenu tokom letnje turističke sezone tokom koje su policijski službenici iz Srbije svakodnevno sa kolegama iz Crne Gore bili na usluzi srpskim državljanima u Baru, Budvi i Herceg Novom. 
 
Istakli su da će ovaj vid saradnje, koji daje odlične rezultate, biti nastavljen.
 
Sastanku su ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prisustvovali i pomoćnik direktora policije Branislav Pavlović i načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.