Актуелно

Завршени радови на изградњи новог комплекса Хеликоптерске јединице

10.10.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић посетио је данас Хеликоптерску јединицу где су завршени радови на изградњи новог комплекса ове елите полицијске јединице, наглашавајући важност њеног доприноса у ванредним ситуацијама не само у Србији, већ и у региону.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић посетио је данас Хеликоптерску јединицу где су завршени радови на изградњи новог комплекса ове елитне јединце, као и реконструкција постојећег и нагласио да ће МУП наставити са улагањем у ову јединицу.

Овом приликом, министар Гашић састао се са командантом Хеликоптерске јединице  Ненадом Недићем, са којим је разговарао о унапређењу услова рада припадника ове јединице, као и о проширењу капацитета.

Министар Гашић је истакао да је Хеликоптерска јединица МУП-а једна од најмодернијих и најснажнијих флотила у региону и указао на неопходност и значај ове јединице која је изузетно допринела у борби са пожарима не само у Србији, већ и у бројним ванредним ситуацијама у Словенији, Грчкој, Северној Македонији и Републици Српској.

Из тих разлога, како је оценио министар Гашић, Хеликоптерска јединица је понос наше државе, али и понос целог региона.

Објекат хангара са управним делом и пратећим објектима представља модеран и функционалан амбијент у којем ће се налазити комплетна посада и хеликоптери,  који ову јединицу, по типовима хеликоптера, искуству пилота и посаде, сврставају у сам врх полицијских хеликоптерских јединица у Европи.