Актуелно

Министарство унутрашњих послова ће појачати све активности у циљу спречавања нелегалног извоза шећера, као и контролу робних резерви

26.05.2022.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин истакао је да ће припадници полиције уложити све своје напоре и капацитете како би се усвојена Уредба о ограничењу висине цена основних животних намирница, којом се ограничава малопродајна цена кристал шећера за сва паковања, доследно спроводила и поштовала...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин истакао је да ће припадници полиције уложити све своје напоре и капацитете како би се усвојена Уредба о ограничењу висине цена основних животних намирница, којом се ограничава малопродајна цена кристал шећера за сва паковања, доследно спроводила и поштовала.

„Министарство унутрашњих послова ће појачати све активности у циљу спречавања нелегалног извоза шећера из Републике Србије, баш као што ће појачати и контролу робних резерви, а подсећам да су и поднете одговарајуће кривичне пријаве против лица која су вршила малверзације са пшеницом и кукурузом и другим основним намирницама из Републичке дирекције за робне резерве.

Спречићемо сваки покушај шверца основних животних намирница и напомињем да ће полицијски службеници непрестано вршити све потребне контроле у сарадњи са пореском, тржишном и царинском инспекцијом и другим надлежним службама како се не би догодио никакав вид злоупотребе.

Нећемо дозволити да богати пљачкају сиротињу, нећемо дозволити да богати појединци праве екстра профит науштрб српског народа и наше државе. Баш као што је више пута истакао и председник Републике Србије Александар Вучић, једноставно неће бити могуће да појединци и њихове компаније додатно зарађују и праве екстра профите на рачун државе и народа“, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.