Актуелно

Министар Вулин примио вакцину Спутњик V

06.01.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин примио је данас на Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ руску вакцину против Ковида 19, Спутњик V...
Министар Вулин примио вакцину Спутњик V
Министар Вулин примио вакцину Спутњик V
Министар Вулин примио вакцину Спутњик V
Министар Вулин примио вакцину Спутњик V
Министар Вулин примио вакцину Спутњик V

Министар унутрашњих послова Александар Вулин примио је данас на Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ руску вакцину против Ковида 19, Спутњик V.

„Као што чврсто верујем да је земља округла, да није плоча, тако и чврсто верујем да су вакцине добре, корисне и да свако од нас треба да их прими. Ово је мој начин да покажем грађанима Србије да је вакцинација једино решење, није једини избор, али је једини исправан избор“, поручио је министар Вулин.

Истакавши да треба примити вакцину и борити се против пандемије, министар Вулин је нагласио да је Србија, захваљујући председнику Александру Вучићу, једна од ретких земаља у којој грађани могу да добију вакцину свих светских произвођача и да буду заштићени са најбољим што светско здравство може да понуди и то потпуно бесплатно.

„Много богатије земље од нас то не раде, не зато што не могу, већ зато што неће. Ми смо одлучили да грађанима Србије омогућимо потпуно бесплатну здравствену заштиту када је у питању борба против Ковида, бесплатну вакцинацију, изградили смо ковид болнице у тренуцима када су многи сумњали да су уопште и потребне, а сада се показало колико су важне“, рекао је министар Вулин.

Указавши да му се испунила жеља јер је примио руску вакцину, министар Вулин је рекао да верује у руску медицину и у то да су одлично урадили свој посао, али је и додао да је сигуран да је свака вакцина коју су одобрили наши лекари добра и здрава и да ту нема велике разлике.

На питање новинара да прокоментарише да ли сматра да ће бити притисака око тога коју је вакцину потребно набавити, министар Вулин је истакао да је нељудски и нехумано условљавати људе и да то није нормално.

„Онај ко би мени или било коме забранио да негде путује зато што није купио производ који иде у ову или ону касу и не заслужује да ја одем тамо. Да ли је то могуће-јесте, да ли је нормално-није“, истакао је министар Вулин.

Министар је поновио да је Србија, захваљујући председнику Александру Вучићу, једна од ретких земаља која може да бира, јер се за то право изборила.

„Изборили смо се да будемо војно неутрални и да сами одлучујемо о себи, па тако ћемо и одлучивати како ћемо се лечити. Свакоме је све на располагању, никоме ништа није забрањено, све је бесплатно, а све друго би било и нељудски и нехумано“, поручио је министар Вулин.
Говорећи о противницима вакцинације, министар полиције је рекао да му је тешко да поверује да након свег овог времена у коме су се вакцине показале као једино средство да се искорене бројне болести постоје људи који вакцине доводе у питање.

„Ја имам два сина. Обојица су примили све вакцине које су потребне њиховом узрасту, а оно што желим својој деци желим и вашој. Тешко ми је и да замислим и разумем  да бих децу оставио без те могућности и заштите“, навео је министар Вулин.

Истакавши да је вакцину примио јер верује лекарима, министар је нагласио да свако треба да ради свој посао.

„Ова земља и свака друга држава би била јако срећна када би свако радио свој посао и бавио се оним за шта је плаћен и чиме треба да се бави. Не можемо сви да будемо лекари, фармацеути и сви да све знамо. Оне који се са толико енергије залажу да се не прими вакцина, замолио бих да обиђу ковид болнице и да породицама људи на респиратору кажу да је вакцина велика глупост и да не треба да се заштите на тај начин“, поручио је министар Вулин.

 

 

 

 

 

Министар Вулин примио вакцину Спутњик V

Министар Вулин примио вакцину Спутњик V