Актуелно

Mинистар Вулин: Kоридор 10 и ове сезоне најбезбеднија саобраћајница у Европи, баш као и прошле

22.09.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, након што је одржана тромесечна акција појачаних мера и активности полиције на Kоридору 10, истакао је да је остварено повољно стање безбедности на овом путном правцу, као и да је захваљујући одговорном и преданом раду припадника полиције, Kоридор 10 најбезбеднија саобраћајница у Европи...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, након што је одржана тромесечна акција појачаних мера и активности полиције на Kоридору 10, истакао је да је остварено повољно стање безбедности на овом путном правцу, као и да је захваљујући одговорном и преданом раду припадника полиције, Kоридор 10 најбезбеднија саобраћајница у Европи.

„Припадници Министарства унутрашњих послова са циљем организованог и планског пружања безбедносне заштите домаћим и страним држављанима који су у току летње туристичке сезоне путовали Kоридором 10 спровели су акцију у периоду од 15. јуна до 15. септембра 2022. године", рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова истакао је да је повећано присуство полиције на Kоридору 10 значајно допринело смањењу прекршаја и кривичних дела.

„Током 2022. године Kоридором 10 прошло је више од 14 милиона лица и четири милиона возила, што јасно говори са аспекта безбедности колико је наш Коридор 10 безбедан и сигуран. Велика видљивост и присуство полиције, као и њихов ефикасни рад, допринео је смањењу прекршаја и кривичних дела из свих области на Kоридору 10. Укупан број кривичних дела извршених на путним правцима Kоридора 10 смањен је за 35,87 одсто у односу на 2021. годину, извршено је 59 кривичних дела, док су у 2021. години извршена 92 кривична дела. Такође, за 25 одсто смањен је број кривичних дела извршених на паркинг просторима бензинских пумпи, угоститељских објеката и уређених одморишта на путним правцима Kоридора 10 током летње туристичке сезоне 2022. године, односно извршено је девет кривичних дела са мањом материјалном штетом и ја сам заиста поносан на све моје полицајце ангажоване на очувању безбедности Kоридора 10", истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Вулин захвалио се свим полицијским службеницима који су својим радом допринели да Kоридор 10 и ове летње сезоне, баш као и претходне године буде најбезбеднија саобраћајница у Европи и што је најважније, да домаћи и страни држављани који пролазе Kоридором 10 буду сигурни и безбедни и да су увек и у сваком тренутку имали и имају коме да се обрате за помоћ.