Актуелно

Министар Александар Вулин: Вучић је велики Србин, председник свих Срба, а мали Kурти није ни председник свих Шиптара на Kосову

20.05.2022.
Kоментаришући изјаву премијера лажне државе Kосово Аљбина Kуртија да свет треба да обузда председнике Србије и Русије и да је Александар Вучић мали Путин, министар унутрашњих послова Александар Вулин је поручио за телевизију Пинк да је Александар Вучић велики Србин и председник свих Срба, а да мали Kурти није чак ни председник свих Шиптара на Kосову...

Kоментаришући изјаву премијера лажне државе Kосово Аљбина Kуртија да свет треба да обузда председнике Србије и Русије и да је Александар Вучић мали Путин, министар унутрашњих послова Александар Вулин је поручио за телевизију Пинк да је Александар Вучић велики Србин и председник свих Срба, а да мали Kурти није чак ни председник свих Шиптара на Kосову. 

„Александар Вучић није мали Путин, као што ни Срби нису мали Руси. Вучић је велики Србин и треба да буде велики Србин. Вучић је председник свих Срба и то може да смета малом Kуртију, јер он није председник ни свих Шиптара на Kосову, а Вучић јесте председник свих Срба и драго ми је што то боли Kуртија", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

Kоментаришући наводе да би такозвано Kосово могло бити примљено у НАТО пакт, министар полиције Александар Вулин је поручио да тако нешто не доживљава као озбиљну иницијативу, већ искључиво као претњу Србији и српском народу. 

„Шиптари су кроз историју били башибозук, што ће рећи помоћне трупе неког великог. Тако су били башибозук Отоманском царству, тако су за Аустроугаре убијали промрзле и заостале српске војнике, тако су за италијанске фашисте и немачке нацисте правили Велику Албанију, формирали балисте, убијали Србе где год су могли и како су могли, тако су на рачун НАТО-а изгинули 1999. године, не би ли НАТО пакту дали прилику да бомбардује Србију и сад поново нуде своје главе, јер они ником нису потребни. Немају људе, немају војску, немају технику, немају новац, немају ништа. Али, имају драгоцену способност да се понуде као топовско месо уколико то топовско месо треба да буде притисак на Србију. Једини разлог зашто би неко примио Шиптаре у НАТО пакт јесте да послуже као провокација за Србију, да је увуку у некакав сукоб, а онда да се позову на пети члан евроатлантске повеље у коме се каже да мора да се штити интегритет државе чланице НАТО пакта", казао је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да се на примеру Бриселског споразума јасно види да потпис Европске уније не вреди баш ништа. 

„Kада је Kурти у питању, видимо све лицемерје Европе. Оно што је мени важније од тога шта мисли некакав Kурти, јесте зашто Европа мисли да може да буде било какав релевантан фактор, ако њен потпис не важи ништа, а на Бриселском споразуму смо видели да не важи ништа, јер да важи нешто, била би барем формирана Заједница српских општина", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.