Актуелно

Представљено 12 нових дигиталних услуга МУП-а

28.09.2023.
Републички секретаријат за јавне политике представио је на Порталу Регистра административних поступака 12 нових услуга Министарства унутрашњих послова које ће олакшати пословање и остваривање права за више од 56.000 корисника...

Републички секретаријат за јавне политике представио је на Порталу Регистра административних поступака 12 нових услуга Министарства унутрашњих послова које ће олакшати пословање и остваривање права за више од 56.000 корисника.

На промоцији овог портала заменик начелника Управе за информационе технологије Миладин Ивановић прецизирао је да су нове услуге везане за области заштите од пожара, обављања делатности приватног обезбеђења, остваривања слободе окупљања и права кретања и задржавања на граничним  прелазима.
Указао је да ће се на овај начин остварити уштеде више од  280.000 евра на годишњем нивоу.
Ивановић је истакао је да постављање ових услуга представља наставак успешне сарадње Министарства унутрашњих послова, Републичког секретаријата за јавне политике, Канцеларије за информационе технологије и Е-управе.

На промоцији, која је организована уз подршку Владе Савезне Републике Немачке, посредством пројекта немачко-српске развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“, који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit представљене су и нове  дигиталне услуге Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре из области друмског саобраћаја.