Актуелно

Министар унутрашњих послова Александар Вулин: Притисци на Вучића незабележени, сачуваће самосталност и независност Србије

20.05.2022.
Говорећи о константним претњама и притисцима који долазе из региона и света на председника Србије Александра Вучића и нашу државу, министар полиције Александар Вулин је истакао, гостујући на телевизији Пинк, да је притисак са којим се суочава српски председник незабележен, али да ће Србија сачувати своју независност и самосталност, као и војну неутралност...

Говорећи о константним претњама и притисцима који долазе из региона и света на председника Србије Александра Вучића и нашу државу, министар полиције Александар Вулин је истакао, гостујући на телевизији Пинк, да је притисак са којим се суочава српски председник незабележен, али да ће Србија сачувати своју независност и самосталност, као и војну неутралност.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је да је Александар Вучић последњи самостални лидер на Балкану и у Европи и да ће упркос бројним притисцима са којима се суочава, наш председник успети да очува самосталну и независну позицију Србије.

„Председник Србије Александар Вучић је последњи слободан лидер на Балкану и један од последњих слободних лидера у Европи, који води рачуна о интересима свог народа, своје земље, води рачуна о историји, води рачуна о образу наше земље и спреман је да плати и политичку и личну цену. Притисак којeм је изложен председник Вучић је незабележен", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар полиције Александар Вулин истакао је да га плаши мржња која је ослобођена према руском народу и Словенима и да свака антируска хистерија води ка антисрпској хистерији.

„Ова антируска хистерија, која влада у свету и која прети да потопи и Србију и да се кроз антируску хистерију оживи и антисрпска хистерија је незабележена и несхватљива, ту нема рационалног аргумента, нема разговора и објашњења. Није се таква мржња могла ослободити у 80 дана, таква мржња према Русима, према Словенима је постојала деценијама уназад, а сада је само кулминирала и експлодирала", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.