Актуелно

Mинистар Гашић се састао са амбасадором Мађарске Јожефом Золтаном Мађаром

12.04.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са амбасадором Мађарске Јожефом Золтаном Мађаром и потврдио да је сарадња са Министарством унутрашњих послова Мађарске на изузетно високом нивоу, а пре свега захваљујући великом ангажовању председника Александра Вучића и премијера Виктора Орбана...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са амбасадором Мађарске Јожефом Золтаном Мађаром и потврдио да је сарадња са Министарством унутрашњих послова Мађарске на изузетно високом нивоу, а пре свега захваљујући великом ангажовању председника Александра Вучића и премијера Виктора Орбана.

Министар и амбасадор су констатовали да се продубљивање и неговање добросуседског односа огледа у стварању Стратешког савета за сарадњу Србије и Мађарске који ће поред области енергетике, инфраструктуре и економије, а услед глобалне миграторне ситуације, посебну пажњу посветити области безбедности.

Такође, они су се сложили да ће и у будућности унапређивати сарадњу посебно у области унутрашњих послова, на добробит грађана ове две државе.