Актуелно

Mинистар Гашић обишао oбновљене и опремљене просторије Одељења за ванредне ситуације у Крушевцу

26.02.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас у Крушевцу, заједно са вршиоцем дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Луком Чаушићем и градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић, у потпуности обновљене и опремљене просторије Одељења за ванредне ситуације у Крушевцу ...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас у Крушевцу, заједно са вршиоцем дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Луком Чаушићем и градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић, у потпуности обновљене и опремљене просторије Одељења за ванредне ситуације у Крушевцу и истакао да је веома поносан на сарадњу локалне самоуправе и ислужби МУП-а, што је, како је рекао, предуслов за успешну заштиту града од свих непогода и ванредних ситуација којима природа може да изненади.

„Та сарадња је и потврда онога што, као рођени Крушевљанин знам и често истичем, а то је да су Крушевљани добри и квалитетни људи, који цене свако улагање, сваки корак који направимо унапред, посебно када је у питању њихова безбедност и безбедност њихове имовине. Зато сам данас заиста срећан јер овај нови, уређени простор и веома угодан амбијент за рад Ватрогасно-спасилачког батаљона, омогућава лакши, бољи и најважније ефикаснији рад, како ватрогасаца-спасилаца, тако и инспектора Одељења за ванредне ситуације у Крушевцу“, рекао је министар Гашић.

Током обиласка представљено му је и ново ватрогасно-спасилачко навално возило, које ће, што је министар и истакао, знатно унапредити рад ватрогасаца-спасилаца.

„Улагаћемо још, опремаћемо, градити и обнављати објекте Сектора за ванредне ситуације на територији целе Србије и бескрајно сам захвалан председнику Вучићу и Влади Републике Србије на огромној подршци и разумевању које нам пружају, како бисмо безбедност грађана и њихове имовине подигли на највиши ниво и остварили један од стратешких циљева Министарства унутрашњих послова – да у борби са ванредним ситуацијама будемо најефикаснији у Европи“, поручио је министар и нагласио да су храбри српски ватрогасци-спасиоци увек спремни да помогну и да су по хуманости, знању и ефикасности познати далеко ван граница наше земље.

„Много је примера, али ћу подсетити на последњу акцију у Турској, када сте целу Србију учинили поносном и учврстили њено место на највишем стубу херојства, јунаштва и наде.Са поносом сам читао текстове и гледао прилоге светских медија о храбрости и хуманости које исказујете свугде где је помоћ потребна. Свестан сам колико је то тешко, колико напора и одрицања је потребно да уложите и поднесете да бисте своје задатке испунили на највишем нивоу. Свестан сам и тога да увек део себе оставите на тим згариштима нечије среће, успомена и наде. И у кућама поплављеним мешавином воде из речних корита и сузама безнађа и очаја.Зато држава Србија брине о вама, да вам пружимо што боље услове за рад, да вас опремимо по најсавременијим стандардима и побољшањамо услове и квалитет вашег и живота ваших породица“, поручио је министар Гашић ватрогасцима-спасиоцима и захвалио им се на икони Неопалиме Купине, заштитнице ватрогасаца, која му је данас уручена.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истакла је изузетно добру координацију градске управе, Oдељења за ванредне ситуације и Полицијске управе у Крушевцу, захваљујући којој су успешно превазишли ванредне ситуације са којима су се суочавали.