Aktuelno

Stefanović i Lukač o dodatnim merama u borbi protiv organizovanog kriminala

21.02.2020.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem.

Dvojica ministara su se saglasila da se mora zadati još snažniji udarac kriminalnim grupama na prostoru Republike Srbije i Republike Srpske, kako bi se dodatno povećala bezbednost građana na ovim prostorima.

Oni su razgovarali o dodatnim merama koje će dve policije preduzeti u narednom periodu u borbi protiv organizovanog kriminala, pre svega u suzbijanju narko-trafikinga.

Stefanović i Lukač su dosadašnju saradnju dva ministarstva unutrašnjih poslova ocenili kao odličnu, a posebno su se osvrnuli na brzu i konkretnu razmenu informacija koja je dovela do hapšenja kriminalaca koji su izvršili brojna krivična dela i u Srbiji i u Republici Srpskoj.