Актуелно

„Најплеменитији подвиг године“ компаније „Новости“ за 2022. годину

04.04.2023.
Припадници Одељења за ванредне ситуације у Зајечару Андрија Трифуновић и Саша Лалић, као и припадник Полицијске станице Бачка Паланка Светислав Ђурица, добитници су сребрних плакета за „Најплеменитији подвиг године“ компаније „Новости“ за 2022. годину. Они су у два одвојена случаја храброшћу и пожртвованошћу спасили животе двојици дечака...

Припадници Одељења за ванредне ситуације у Зајечару Андрија Трифуновић и Саша Лалић, као и припадник Полицијске станице Бачка Паланка Светислав Ђурица, добитници су сребрних плакета за „Најплеменитији подвиг године“ компаније „Новости“ за 2022. годину. Они су у два одвојена случаја храброшћу и пожртвованошћу спасили животе двојици дечака.

Свечаном уручењу плакета у свечаној сали Скупштине града Београда присуствовали су и министар унутрашњих послова Братислав Гашић и в. д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.

Ватрогасци-спасиоци Трифуновић и Лалић су, средином јуна прошле године, спасили тада трогодишњег дечака који је у Улици генерала Гамбете у Зајечару упао у шахт пун воде, дубок око четири метра.

Трифуновић се у своје и у име колеге Лалића захвалио на урученој награди.

„Велика ми је част што сам данас међу овим људима, међу овим хуманистима. Поносан сам на награду коју сам добио. Желим овим путем да поздравим и колегу који данас из оправданих разлога није био у могућности да буде овде са нама и сматрам да је ова свечаност част свима који су показали на најбољи начин своју храброст и хуманост“, рекао је храбри ватрогасац-спасилац.

Светислав Ђурица, полицијски службеник ПС Бачка Паланка, који је у мају 2022. године, док је био ван дужности спасао живот тада четрнаестогодишњем дечаку кога је ударила струја након што се попео на далековод, изјавио је да је поносан што је међу људима који су у протеклој години учинили добра дела и својим напорима и радом заслужили ово признање.

„Захваљујем се свим својим колегама чија је исто награда овај мој успех, који пожртвовано и савесно обављају свој посао и свакодневно се налазе у ситуацијама да својим радом и залагањем помажу људима“, рекао је Ђурица.