Актуелно

Mинистар Вулин: Вучић је једини који је рекао да нема тог чланства у ЕУ због кога ће напустити трагање за истином о побијеној српској деци

26.05.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи да је председник Србије Александар Вучић храбар човек и да ниједан председник пре њега није децидно и отворено рекао да Србија у Европску унију неће ући по цену да мора да заборави своју побијену децу од стране усташа и хрватске војске...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи да је председник Србије Александар Вучић храбар човек и да ниједан председник пре њега није децидно и отворено рекао да Србија у Европску унију неће ући по цену да мора да заборави своју побијену децу од стране усташа и хрватске војске.

Kоментаришући медијску хајку на Србију и њеног председника Александра Вучића од стране хрватских медија због тога што је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло оптужницу против четири висока официра хрватске војске за почињен ратни злочин над Србима у "Олуји", министар унутрашњих послова је казао да су хрватска војска и њени пилоти плански и врло прецизно знали шта раде када су гранатирали колону српских ненаоружаних цивила на Петровачкој цести где су убијена и српска деца.

„Врло прецизно су знали шта раде. Право питање је шта је Србија чекала свих ових деценија да процесуира ове људе. Та чувена прича о европским вредностима почиње ваљда од права и правде. Председник Милановић поручује Србији да није паметно подићи оптужницу. Чекајте – је ли нешто кривично дело или није кривично дело, нема у праву паметно је или није паметно, нема процењивања ситуације, или непроцењивања ситуације. Председник Вучић се ни на који начин не меша у одлуке нашег правосуђа, а видите хрватског председника чија је земља чланица славне Европске уније која нам доноси своје велике вредности којих ми, ето, нисмо достојни, па морамо да чекамо да нас једног дана приме. Је ли европска вредност гранатирање колоне избеглица? Милановић нам каже – ако будете судили убицама ваше деце, никад нећете ући у Европску унију. А шта ћемо у Европској унији по ту цену?", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, истакавши да држава Србија треба да размисли да ли је време да постане и политички неутрална као што је и војно.

„Сви се слажемо око тога да је "Олуја" ратни злочин. Србија је довољно дуго чекала да неко други каже ко су ратни злочинци. Сад ћемо ми рећи ко су ратни злочинци. Србија нема права да ћути. Све је пробала. Брат Иво и брат Борис су се на Брионима толико пута састајали, мењали кравате, књиге, волели се, развијали пријатељство међу нашим народима и Санадер и Kоштуница, само су заборавили једну ситницу, ко је побио децу на Петровачкој цести. А Александар Вучић их је питао - ко је побио нашу децу на Петровачкој цести? Јесу ли они погинули као жртве невремена, елементарне непогоде или су их убили људи? Убили су их људи и ти људи имају имена. То су људи који немају право да мирно спавају крај гробова наше деце, нека бар знају да им знамо имена. Нека знају да правда може да их достигне. Штитиће њих Хрватска, претпостављам, неће их дати ни по коју цену, знајући Милановића,  Пленковића, даће им неки орден, чин, купиће им кућу у Дубровнику, нешто ће урадити да докажу колико је то што су поубијали српску децу у реду. Ми ћемо да се боримо за истину о убијеној српској деци на Петровачкој цести, то је наше право", истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова поручио је да је поносан на политику коју води председник Србије Александар Вучић и да је Вучић једини који је казао да нема тог чланства у Европској унији због кога ће престати да тражи правду за побијену српску децу.

„Kада се једног дана буде писала историја овог времена, неко ће бити довољно поштен да каже да је Александар Вучић човек који је урадио више храбрих ствари него иједан председник пре њега. И да је на себе преузео оно што ниједан други председник пре њега није хтео да преузме. Александар Вучић је једини који је рекао: "Ја сматрам да нема тог чланства због кога ћу напустити трагање за истином о побијеној српској деци". То пре њега нико није урадио", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи.