Актуелно

Министар Вулин: Главу могу да изгубим, али нећу бити шпијун

24.07.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин: Главу могу да изгубим, али нећу бити шпијун ни једне једине обавештајне организације

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк истакао је да је од стране највеће светске обавештајне службе обавештен да његови политички ставови нису прихватљиви, као и лојалност према председнику Вучићу и да уколико то не промени и не почне да ради за ту службу, неће бити део нове Владе Србије.

„Kад год долази до формирања Владе, у финишу увек се одреди неколико људи чије главе морају да падну, и увек се одреди неколико људи на које се поведе страшна кампања. Овај пут, то сам ја. Ја сам број један те кампање и ја не смем да будем у новој Влади Републике Србије. Једна од највећих обавештајних служби на свету, ако не и највећа обавештајна служба на свету ме је обавестила да су моји ставови неприхватљиви и да уколико их не променим и уколико не напустим политику коју водим, па и ако не напустим политику лојалности према председнику Вучићу, да нећу бити члан Владе Србије и да ће учинити све да не будем члан Владе и да ће учинити апсолутно све да ме компромитују на било који начин. И биће покренута масовна и велика медијска кампања зарад моје елиминације из Владе Србије, али и из политичког живота", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин и додао да је председник Вучић о свему информисан, као и о почетку велике медијске кампање која ће се ускоро повести против српског министра полиције.

„Председник Вучић је о овоме информисан и упознат, пре свега од стране наших надлежних служби које су дошле до ових информација. Одмах да кажем да ће реализација почети већ у току идуће недеље, да ће масован напад на мене кренути идуће недеље, највероватније око конституисања парламента", поручио је министар унутрашњих послова и подвукао да сутра може да изгуби главу, али да неће никада пристати да ради за стране службе ни источне ни западне. Министар унутрашњих послова је истакао да лојалност има само према Србији, српском народу и председнику свих Срба Александру Вучићу.

„Kампања лажи и напада на мене ће кренути веома брзо и кренуће из све снаге. Услов је био да почнем да радим за ту обавештајну службу, услов је био да напустим своју политику. Нећу по цену главе. Лако је изгубити фотељу, главу могу да изгубим, нећу бити шпијун ни једне једине обавештајне организације. Ни за кога другог нисам радио, нити ћу радити, осим за српски народ, за српску државу и ни према коме нисам имао лојалност нити ћу је имати, осим према председнику свих Срба Александру Вучићу", истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин и додао да ће та страна обавештајна служба учинити све да председник Вучић посустане и не издржи тај огроман притисак који ће покушати да наметну кроз језиву медијску кампању против српског министра полиције.

„Процес моје компромитације траје дуго, а сада ће само бити финализован у смислу снажног личног напада на мене. Знају они да ја нисам криминалац, да нисам наркоман, да нисам педер, да нисам шпијун, али снагом своје медијске кампање ће учинити апсолутно све да председник Александар Вучић не може да издржи тај притисак", поручио је министар унутрашњих послова и истакао да је крајњи циљ те службе да се из Владе Србије елиминишу људи који искрено верују у Србију и политику српског света.

„Циљ је елиминисати људе који су лојални Александру Вучићу, али исто тако елиминисати људе који искрено верују у политику српског света и политику војне неутралности и у политику неутралности Србије која није по вољи Европске уније. Да ли ће Александар Вучић моћи да издржи притисак и нападе који ће да крену на мене, то је мање важно. Оно што је важно јесте да издржи притиске да не промени своју политику, да сачува политику војне неутралности, да сачува политику одбране Републике Српске, да сачува политику одбране Срба где год они живели, да сачува добре односе са Русијом,  да не дозволи да му Владу формирају агенти, ни западни, ни источни, да не дозволи да му Владу формирају људи који нису Срби, и којима Србија није на првом месту. Ја се надам да ће он издржати" казао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин замолио је председника Србије Александра Вучића да издржи и да не дозволи да му Владу формирају страни агенти и стране службе. Министар унутрашњих послова је подвукао да стране службе неће добити то што су наумиле, српског министра полиције шпијуна, те да такву понуду неће прихватити по цену живота.

„Молим нашег председника да издржи, да не дозволи да му Владу формирају агенти и да у њу уђу људи којима Србија није на првом месту. Моћна и важна обавештајна служба која ми је ставила до знања да су моји политички ставови апсолутно неприхватљиви и да за мене нема места не у Влади Србије, него да нема места ни у Србији је спремна да све то заборави под једним малим условом, да почнем да радим за њих.  Никада, по цену живота. Неће добити то задовољство да добију српског министра унутрашњих послова као свог шпијуна", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин и још једном додао да ни по коју цену неће одустати од своје политике и да чврсто верује да је за Србију добро да буде војно неутрална и има најбоље односе са Руском Федерацијом.

„Ја верујем да је за Србију добро да буде неутрална и да буде у најбољим могућим односима са Русијом. Молим га да издржи, а он најбоље зна каквим је притисцима изложен. Ја знам шта мене чека и знам шта је цена моје политике и мог уверења о неопходности постојања српског света, о војној неутралности Србије и очувању Срба без обзира где они живели и очувању најбољих односа и са Русијом и са Kином. Знам колико ће ме то коштати и спреман сам да платим ту цену", поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.