Актуелно

Министар Гашић: Улагање у полицију је улагање у безбедност

31.10.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић је данас, приликом обиласка реновираних просторија у Полицијској управи у Краљеву, истакао да Министарство наставља политику изградње и реновирања објеката полиције и јачања њених капацитета.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић истакао је данас, приликом обиласка реновираних просторија у Полицијској управи у Краљеву, да Министарство наставља политику изградње и реновирања објеката полиције и јачања њених капацитета.

„Свако улагање у полицију је улагање у нашу безбедност, у стабилност наше државе у њену будућност“, истакао је министар Гашић и прецизирао да су у последњих годину дана изграђена или потпуно реконструисана 33 објекта.

Министар је додао да је уз то делимично реконструисано 35 објеката и да је у плану даља изградња и реконструкција полицијских и ватрогасних станица и управа.

„Наставићемо и са обукама и опремањем. Министарству унутрашњих послова на првом месту је човек. Ми бринемо о својим запосленима и трудимо се да им се кроз побољшање услова рада захвалимо и наградимо њихову посвећеност и резултате“, казао је министар Гашић.

На састанку са начелником и руководиоцима Полицијске управе Краљево, којем је присуствовао и градоначелник Краљева Предраг Терзић, размотрени су остварени резултати ове управе, али и мере које је неопходно предузети у наредном периоду како би рад полиције био још ефикаснији и бољи.

Министар је похвалио остварене резултате и истакао да је Краљево безбедан и сигуран град и да ће полиција дати свој максимум и више од тога како би се повољно стање безбедности очувало.

Начелник ПУ Краљево Новица Плескоњић захвалио се министру Гашићу на реконструкцији и изградњи објеката и истакао да су запослени на управним пословима после 20 година добили боље услове за рад и савремену опрему, што ће допринети бржем и квалитетнијем пружању услуга грађанима.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић истакао је да су нове просторије Полицијске управе у Краљеву једне од најмодернијих у Србији и захвалио се министру Гашићу на жељи да овом инвестицијом унапреди не само услове рада полицијских службеника, већ да омогући пружање брзих и још квалитетнијих услуга свим грађанима Краљева.