Актуелно

Министар Вулин: Полиција у складу са наређењем председника Вучића сачувала јавни ред и мир

10.11.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да је полиција јуче у складу са наређењем председника Републике Александра Вучића сачувала јавни ред и мир и да она није штитила ни мурал, ни простор, већ чинила све, у складу са законом, да јавни ред и мир буде стабилан...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да је полиција јуче у складу са наређењем председника Републике Александра Вучића сачувала јавни ред и мир и да она није штитила ни мурал, ни простор, већ чинила све, у складу са законом, да јавни ред и мир буде стабилан.

„Грађани престонице нису видели разбијене главе, нико није страдао, ниједан ауто није запаљен, није дошло до нереда. Да није било полиције замислите како би изгледала слика наше престонице на дан борбе против  фашизма и антисемитизма. Нашу престоницу која је антифашистичка, требали су да упрљају, укаљају, да изгледамо као дивљаци који се убијају по улицама“, рекао је министар Вулин у Националном дневнику телевизије „Пинк“.

Kоменатришући нападе на председника Вучића да је полиција слика његовог режима, министар је оценио да је то добро, јер то значи да је реаговала организовано, ефикасно, у складу са законом и што је најважније непристрасно према свима.

„Ухапсили смо и привели више оних који су били присталице мурала него оних који су били против њега. Да будемо поштени замислите да није било полиције, мислите ли да би Аида Ћоровић,  девојка која је била са њом и оних 100 људи који су се окупили око њих, добро прошли да су остали на милост и немилост навијачима и десничарима. Мислите ли да смо штитили Прелића од  Аиде Ћоровић? Сачували смо им главе. Вучић им је сачувао главе“, навео је министар Вулин.

Према његовој оцени, Иницијатива младих за људска права очигледно је хтела да направи немире и нереде, јер Младићев мурал стоји на том месту већ годину дана и могли су да га прекрече када год су хтели.

„Хтели су камере, да нашкоде Србији колико год могу. Замислите да је њихова Иницијатива прошла и да су поред њих, Жена у црном, Наташе Kандић, дошли и активисти из Босне, Хрватске, из нечега што зову Kосово. Замислите шта би се десило и како би то изгледало на улицама“, рекао је министар Вулин.  

Додао је да је зато ту била полиција која је по наређењу председника Вучића сачувала јавни ред и мир, и ништа друго.

Навео је да је њему лично више стало до Младића него до Наташе Kандић, али је и нагласио да је његов посао и да је ту да штити све грађане и Наташу Kандић и Аиду Ћоровић, која је, како је рекао, вређала полицајце на исти начин и са истим вулгарним речником као навијачи.

Министар Вулин је додао да му је тешко да схвати да никоме не сметају мурали Адема Јашарија, Аћиф Ефендије, Насера Орића, али да им смета мурал Младића.