Актуелно

Организована прва предавања о важности превентивних прегледа у Београду

27.04.2023.
Удружење 'Мрежа жена у полицији' одржало прво у низу предавања о важности превентивних прегледа за преко 100 полицијских службеница у Београду.
Fotografija
Fotografija
Fotografija
Fotografija
Fotografija

Уз подршку министра унутрашњих послова Братислава Гашића и Мисије ОЕБС у Србији, удружење „Мрежа жена у полицији“ организовало је у Београду, прво у низу од пет предавања који за циљ имају подизање свести жена о важности превентивних прегледа.

Више од 100 полицијских службеница из Београда и Панчева, у Полицијској управи за град Београд, током трочасовног предавања  добило је низ корисних и важних савета од реномираних лекара, а посебан акценат био је на важности редовних прегледа, ризицима од канцера дојке и грлића материце, проблемима са штитном жлездом и хормоналним дисбалансом.

Предавачи су указали и на превентивно понашање кроз одговорно поступање, уздржавање од штетних навика, адекватну исхрану, суплементацију и правовремено укључивање лекара.

У име Мреже жена, као члан Управног одбора, начелница Одељења за психолошку делатност Сектора за људске ресурсе Министарства унутрашњих послова Тања Јеремић Велимировић истакла је важност бриге о здрављу, посебно са аспекта положаја и значаја жена у обављању полицијских послова.

Руководилац Одељења за сарадњу у области безбедности Мисије ОЕБС-а, Умберто Северини, поменуо је раније заједничке пројекте и подвукао да ће наставити да подржавају Министарство на путу уважавања једнаких могућности.

Помоћник начелнице Сектора за људске ресурсе, Милан Радивојевић, нагласио је важност посвећености у даљем развијању родне агенде.

Значајну улогу у организацији предавања, која ће у наредном периоду бити одржана у Новом Саду, Нишу, Врњачкој Бањи и Бору, имао је Сектор за људске ресурсе, докторка Слађана Антонијевић, као и Завод за здравствену заштиту радника МУП-а, доктори Биљана Петровић и Драган Петровић.