Актуелно

Mинистар Вулин посетио Полицијску управу Бор

12.05.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је данас Полицијску управу Бор, где је одржао радни састанак са руководиоцима ове управе, са којима је разговарао о предузетим мерама на унапређењу безбедности грађана из овог округа...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је данас Полицијску управу Бор, где је одржао радни састанак са руководиоцима ове управе, са којима је разговарао о предузетим мерама на унапређењу безбедности грађана из овог округа.

Начелник Полицијске управе Бор Бранислав Стојадиновић реферисао је министру полиције Александру Вулину о резултатима које је полиција остварила у претходном периоду и предочио будуће планове и активности у циљу постизања још веће заштите и безбедности грађана Бора.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, такође је одржао састанак са представницима кинеске компаније „Зиђин копер“, градоначелником Бора Александром Миликићем и руководиоцима организационих јединица Полицијске управе у Бору.

Овом приликом министру унутрашњих послова Републике Србије Александру Вулину је заменик генералног директора кинеске компаније „Зиђин копер“ Џејсон Џанг уручио захвалницу за изузетну сарадњу коју та компанија има са Полицијском управом Бор и Управом криминалистичке полиције.

„Поносан сам на припаднике Полицијске управе у Бору, као и на припаднике Управе криминалистичке полиције, који су у претходном периоду оперативним радом пронашли и вратили сировине украдене из компаније „Зиђин“, у вредности од око 72,2 милиона динара. Министарство унутрашњих послова неће дозволити да крађе имовине из компанија утичу на њихово пословање. Ову захвалницу посвећујем мојим полицајцима који су даноноћно радили да би расветлили имовинска кривична дела. Захвалан сам „Зиђину“ што цени и поштује рад српске полиције и што препознаје са колико ефикасности и професионалности припадници полиције обављају свој посао. Баш као што штитимо безбедност грађана, истом посвећеношћу и пожртвовањем штитимо и имовину компанија које послују у Србији", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, захваливши се на урученом признању компаније „Зиђин копер“.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је истакао да је иницијатива „Појас и пут“ председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга веома важна за Републику Србију.

„Свака кинеска инвестиција изузетно је значајна за Републику Србију, у којој су кинеске компаније и више него добродошле. Иницијатива „Појас и пут“ посебно је важна Србији, а бројна кинеска улагања и инвестиције у Србији резултат су челичног пријатељства Народне Републике Кине и Републике Србије и двојице председника Си Ђинпинга и Александра Вучића.

Хоћу још једном да поручим да ће имовина „Зиђина“ и осталих кинеских компанија бити заштићена, а њихово пословање у Србији  безбедно", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Руководиоци кинеске компаније „Зиђин копер“ изразили су велику захвалност српској полицији која на ефикасан и пожртвован начин штити имовину ове компаније.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин положио је цвеће на спомен-обележје погинулим полицијским службеницима Полицијске управе Бор.