Актуелно

У недељу 12. јуна 2022. године, у 11 часова, у београдској „Штарк Арени“ биће обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

12.06.2022.
Свечаним чином полагања заклетве припадника Министарства унутрашњих послова који су у последњих годину дана примљени у радни однос, у недељу 12. јуна 2022. године, у 11 часова, у београдској „Штарк Арени“ биће обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције (Булевар Арсенија Чарнојевића 58, Источни улаз)...

Свечаним чином полагања заклетве припадника Министарства унутрашњих послова који су у последњих годину дана примљени у радни однос, у недељу 12. јуна 2022. године, у 11 часова, у београдској „Штарк Арени“ биће обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције (Булевар Арсенија Чарнојевића 58, Источни улаз).

Свечаној академији присуствоваће министар унутрашњих послова Александар Вулин и руководство Министарства и Дирекције полиције, породице нових припадника и друге високе званице.

И ове године, најзаслужнијим, најпосвећенијим и најхрабријим припадницима Министарства унутрашњих послова, на свечаности биће  уручене бронзане, сребрне и златне медаље.

Неопходно је да медији заинтересовани за праћење манифестације обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције акредитације пошаљу на мејл biro@mup.gov.rs, најкасније до данас 10. јуна до 20 часова.

Акредитације ће моћи да се преузму у суботу 11. јуна, од 13 до 20 часова, у канцеларији 106, Палата „Србија“, западно крило, I спрат, Булевар Михајла Пупина 2.

Потребно је да медијске екипе, акредитоване за праћење централне свечаности, на источном улазу београдске „Штарк Арене“ у недељу 12. јуна буду најкасније у 10.15 часова.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.