Актуелно

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

12.06.2022.
Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције биће обележен сутра, 12. јуна, низом манифестацијa. Централна свечаност обележавања биће одржана у 11 часова у београдској „Штарк Арени“ (Булевар Арсенија Чарнојевића 58, источни улаз)...

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције биће обележен сутра, 12. јуна, низом манифестацијa. Централна свечаност обележавања биће одржана у 11 часова у београдској „Штарк Арени“ (Булевар Арсенија Чарнојевића 58, источни улаз).

Традиционални свечани дефиле полицијског оркестра, Чете коњаника Полицијске бригаде, као и полиције опште надлежности, саобраћајне полиције, Жандармерије и ватрогасаца биће одржан Кнез Михаиловом улицом, са почетком у 14 часова.

А наши суграђани од 13 часова на тактичко-техничком збору на Калемегдану имаће прилику да се упознају са вештинама, опремом и возилима која користе у раду, превентивним пројектима које спроводи Министарство и методама рада различитих организационих јединица полиције.

Програм ће посебно бити прилагођен најмлађима, који ће уз дружење са полицајцима и игру имати прилику да науче основе безбедности, уз прилику и да се пењу на вештачку стену и уживају у игри у ватрогасној пени.

Током одржавања манифестације на Калемегдану припадници Сектора за ванредне ситуације извешће вежбе гашења пожара, а посетиоци ће видети и технике борилачких вештина које ће извести припадници Жандармерије, САЈ-а и полазници Центра за основну полицијску обуку.

Подсећамо да акредитовани медији данас до 20 часова могу преузети акредитације у канцеларији 106, Палата „Србија“, западно крило, I спрат, Булевар Михајла Пупина 2.

Неопходно је да акредитоване медијске екипе које ће пратити централну свечаност на источном улазу београдске „Штарк арене“ буду најкасније у 10.15 часова.