Актуелно

Међународнa вежбa у области управљања последицама ванредних ситуација „СРБИЈА 2019“

27.06.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар за ванредне ситуације Руске Федерације Јевгениј Зиничев присуствоваће церемонији затварања међународне вежбе у области управљања последицама ванредних ситуација „СРБИЈА 2019“, на Тргу краља Милана у Нишу...

Броj: 26/19
24.6.2019.године

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар за ванредне ситуације Руске Федерације Јевгениј Зиничев присуствоваће церемонији затварања међународне вежбе у области управљања последицама ванредних ситуација „СРБИЈА 2019“, 27. јуна 2019. године, са почетком у 16 часова, на Тргу краља Милана у Нишу.

Истог дана, у 11 часова, министри ће присуствовати показној вежби на Бованском језеру, општина Алексинац.

Међународну вежбу „СРБИЈА 2019“, организују Министарство унутрашњих послова Републике Србије и Министарство за цивилну заштиту, ванредне ситуације и oтклањање последица елементарних непогода Руске Федерације.

Осим представника Србије и Русије, учесници тродневне вежбе биће и спасилачки тимови из Турске, Мађарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Кубе, као и припадници Руско-јерменског хуманитарног центра.

Током вежбе спасилачки тимови имаће прилику да провежбавају здружени одговор у циљу отклањања последица разорног земљотреса и пратећих опасности. Циљ ове вежбе је развијање капацитета за одговор и уклањање последица ванредних ситуација, уз ангажовање специјалистичких тимова и коришћење специјалне спасилачке опреме и ваздухоплова.

Молимо медије који ће пратити догађаје, 27. јуна у 11 и 16 часова да, акредитују своје екипе на мејл biro@mup.gov.rs најкасније до среде, 26. јуна до 12 часова.

Акредитације се могу подићи у среду 26. јуна 2019. године у Канцеларији 106, Палата Србија, западни улаз (Булевар Михајла Пупина 2) од 12 до 20 часова, и у Полицијској управи у Нишу, канцеларија број 41, Улица Наде Томић број 14, од 12 до 17 часова.