Актуелно

Оперативно-тактичка вежба субјеката и система заштите и спасавања у Републици Србији „Систем 2021“

05.11.2021.
Оперативно-тактичка вежба субјеката и система заштите и спасавања у Републици Србији „Систем 2021“ биће одржана сутра, 5. новембра на више од 50 локација у Србији...

Оперативно-тактичка вежба субјеката и система заштите и спасавања у Републици Србији „Систем 2021“ биће одржана сутра, 5. новембра на више од 50 локација у Србији.

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, командант Републичког штаба за ванредне ситуације и министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствоваће одржавању вежбе на Дрини код Лознице (44°31'39.9"N 19°10'36.5"E ).

Потребно је да се медији заинтересовани за праћење вежбе у Лозници акредитују на мејл biro@mup.gov.rs, најкасније до 20 часова, данас 4. новембра.

Оперативно тактичка вежба „Систем 2021“ у Лозници почеће око 11 часова, а акредитовани медији на локацији у Лозници треба да буду најкасније у 10.45 часова.

У оперативно-тактичкој вежби учествоваће око 8.000 људи, припадника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, Војске Србије, Горске службе спасавања, субјеката и снага јединица локалне самоуправе, водопривредних предузећа, посебних организација и органа.

Вежба, која ће по први пут, од времена бивше СФРЈ, бити изведена у оваквим размерама и формату истовремено ће се одржати на 50 локација, 24 града и 26 општина у Републици Србији.

Током вежбе субјекти из система заштите и спасавања приказаће спремност и садејство у одговору на елементарне непогоде и техничко-технолошке несреће.