Актуелно

Два младића ухапшена због серије провала у Пожаревцу

25.11.2023.
ПУ Пожаревац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у две одвојене акције, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршиле више кривичних дела тешка крађа.

М. К. (1993) из Великог Градишта и А. Т. (1999) из околине Жабара су, како се сумња, од августа до новембра ове године, на подручју Пожаревца, провалили у три угоститељска објекта, једну продавницу, салон лепоте и ауто-школу из којих су украли новац.

Они се терете и да су провалили у још један угоститељски објекат, продавницу и салон лепоте из којих ништа нису однели, па је против њих поднета и кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа у покушају.

У другој акцији ухапшен је С. А. (1973) из Пожаревца, који се сумњичи да је провалио у кућу једног суграђанина и украо робу чија се вредност процењује на око 60.000 динара.

Део украдених ствари је пронађен и биће враћен власнику.

М. К. и А. Т. је одређено задржавање до 48 сати и они су, уз кривичну пријаву,  приведени Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу, док је С. А., на основу потернице Основног суда у Пожаревцу, спроведен на издржавање казне затвора због раније почињених кривичних дела.