Aktuelno

Zadržani osumnjičeni za krijumčarenje lјudi

30.11.2023.
PU Sremska Mitrovica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Upravom granične policije - Regionalnog centra prema Republici Hrvatskoj, operativnim radom, uhapsili su pet osoba sa područja Šida, osumnjičenih da su kao članovi kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi. 

Uhapšeni su B. V. (45), M. B. (51), M. B. (19), A. B. (18) i sedamnaestogodišnji mladić, dok će protiv dvojice muškaraca starosti 48 i 22 godine biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku. 

Kako se sumnja, oni su u prethodnom periodu, za novac, omogućavali migrantima i stranim državlјanima koji su, bez vize, hteli da uđu u zemlјe Evropske unije tranzit kroz Republiku Srbiju, a kasnije i nedozvolјen prelaz državne granice u Republiku Hrvatsku. 

Prilikom pretresa, policija je kod M. B. pronašla 32.350 evra, a u akciji je oduzeto i više mobilnih telefona i tri automobila.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, B. V,  M. B,  A. B.  i  M. B. je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.  

Sedamnaestogodišnji mladić je priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji mu je, nakon saslušanja, odredio pritvor do 30 dana.