Aktuelno

Neistinite tvrdnje Policijskog sindikata Srbije

09.08.2019.
PU Čačak

Policijska uprava u Čačku ističe da su apsolutne neistinite tvrdnje Policijskog sindikata Srbije da su policijski službenici koji brinu o bezbednosti posetilaca Sabora trubača u Guči smešteni u neadekvatnim uslovima.

Naime, policijski službenici smešteni su u osnovnoj školi u Guči, u prostorijama koje su apsolutno adaptirane i prilagođene potreba policijskih službenika.

Prostorije u kojima su smešteni policijski službenici, a reč je o fiskulturnoj sali i učiniocima, klimatizovane su, i u njima se nalaze ili pojedinačni kreveti ili kreveti na sprat.

Policijski službenici raspolažu sa četiri renovirana kupatila i tuševima koji se nalaze u školi.

Obezbeđena su im tri obroka, odnosno dva lanč paketa i jedno kuvano jelo, a za te potrebe koriste veliku trpezariju, menzu i kuhinju. U Guču je dopremlјena i hladnjača u kojoj je smeštena hrana.

Slike koje je objavio Policijski sindikat Srbije, a kojima žele da potkrepe svoje laži o neadekvatnim uslovima, ne odgovaraju istini jer je reč o montažnim tuševima koji su postavlјeni za korišćenje, samo ukoliko se za njima pojavi potreba.

Pozivamo Policijski sindikat Srbije da se u svojoj nazovi „sindikalnoj borbi“ koriste činjenicama, a ne da zarad pokušaja prikazivanja navodne brige o policajcima iznose grube neistine i time nanose štetu svojim kolegama.