Актуелно

Притвор малолетнику због разбојништва, дроге и насилничког понашања

13.11.2019.
ПУ Лесковац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су седамнаестогодишњег младића из Лесковца, због постојања основа сумње да је у протеклих месец дана на подручју овог града извршио кривична дела разбојништво, тешка крађа, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, неовлашћено држање опојних дрога и насилничко понашање.

Сумња се да је он, у касним вечерњим часовима 1. и 7. новембра ове године, извршио кривична дела разбојништво и тешка крађа на нарочито дрзак и безобзиран начин тако што је  у продавницама од радница, уз претњу ножем, отимао новац из касе. Том приликом, како се сумња, присвојио око 70.500 динара.

Полицијски службеници су против њега поднели кривичне пријаве због сумње да је извршио кривична дела у вези са продајом и држањем опојних дрога. Наиме, приликом прегледа осумњиченог и аутомобила који је користио пронађена је и одузета мања количина марихуане. 

Постоји основ сумње да је он, са још две малолетне особе, извршио кривично дело насилничко понашање тако што су 31. октобра у Улици мајора Тепића претукли шеснаестогодишњака, који је том приликом задобио телесне повреде. 

Осумњиченом  је судија за малолетнике Вишег суда у Лесковцу одредио притвор.