Aktuelno

Tokom proteklog vikenda zadržano pet vozača

17.06.2024.
PU Zaječar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, tokom vikenda, zadržali su petoro vozača koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci,  od kojih je jedan izazvao saobraćajnu nezgodu. 
Saobraćajna policija je u okolini Zaječara zaustavila dvadesetogodišnjeg vozača "fijata" koji je bio pozitivan na kanabis. Prilikom pregleda vozila policija je kod dvadesetogodišnjeg suvozača pronašla 21 gram bilјne materije nalik na marihuanu te će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, protiv njega biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolјeno držanje opojnih droga. 

Takođe, iz saobraćaja je isklјučen i vozač „suzukija“ (42) koji je vozio sa 1,82 promila alkohola u organizmu.

Na području Knjaževca policija je isklјučila iz saobraćaja tridesetogodišnjeg vozača „mercedesa“ koji je vozio sa 2,10 promila alkohola u organizmu, dok je dvadesetdvogodišnja devojka upravlјajući „pežoom“ bez vozačke dozvole i sa 1,74 promila alkohola u organizmu, sletela pored puta i udarila u zemlјani nasip. 

Patrola je u Sokobanji isklјučila dvadesetosmogodišnjeg vozača „hjundaija“ koji je vozio sa 1,24 promila alkohola u organizmu.

Svi vozači su zadržani i protiv njih biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Apelujemo na vozače da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola kao i da poštuju sve saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.