Aktuelno

Vozili pod dejstvom alkohola

06.09.2021.
PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja tokom vikenda, zadržali su sedam vozača koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih dvojicu koji su izazvali saobraćajne nezgode.

Policija u Merošini zadržala je dvadesetčetvorogodišnjeg vozača „juga“ koji se sumnjiči  da je izazvao saobraćajnu nezgodu upravlјajući vozilom kome je istekla registracija, bez vozačke dozvole sa 1,53 promila alkohola u organizmu.

On se sumnjiči da je u nedelјu u okolini Merošine udario u autobus koji je bio parkiran. 

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 240.000 dinara.

Dvadesettrogodišnji vozač se sumnjiči da je 4. septembra, u okolini Dolјevca, ukrao neregistrovano vozilo „opel“ sa parking prostora jednog tehničkog pregleda   a potom se udalјio sa lica mesta.

Upravlјajući sa ukradenim vozilom sa 1,84 alkohola u organizmu, bez vozačke dozvole dvadesettrogodišnji mladić se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je udario u parkirano vozilo i oštetio ga. 

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 185.000 dinara, a policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Policija je zaustavila i isklјučila iz saobraćaja muškarce starosti 68, 46, 38, 34 i 29 godina sa 1.54, 1.29, 1.36, 1.47 i 1.68 promila alkohola u organizmu.

Petorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala još 34 vozača koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Apelujemo na vozače da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.