Aktuelno

Pozivamo građane da zajedno proslavimo Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

11.06.2019.
MUP

Broj: 484/19
11. jun 2019. godine

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije biće obeležen u nedelјu, 16. juna 2019. godine, nizom manifestacija koje za cilј imaju približavanje rada policije građanima, a program je posebno prilagođen najmlađima.

Proslava će početi tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom u 11.30 časova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nedelјu će od 11 časova, na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu, prikazati veštine, opremu i vozila koja koriste u svakodnevnom radu, a građani će imati priliku da se upoznaju i sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program je posebno prilagođen najmlađima koji će uz druženje sa policajcima i brojne igre imati priliku da nauče osnove bezbednosti, a na štandu saobraćajne policije i kako se bezbedno prelazi ulica. Mališani će moći da se upoznaju i sa ulogom policije, a uz asistenciju pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice imaće priliku i da se penju na veštačku stenu.

Stariji sugrađani imaće priliku da se upoznaju sa tehnikama koje se koriste za rasvetlјavanje najtežih krivičnih dela i identifikaciji počinilaca, poput otisaka papilarnih linija i gazeće površine obuće.

Tokom održavanja manifestacije na Kalemegdanu pripadnici Sektora za vanredne situacije izvešće vežbe gašenja požara, a posetiocima će pripadnici policije prikazati i brojne borilačke veštine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane da nam se, u nedelјu 16. juna od 11 časova, pridruže na Kalemegdanu kako bi uz zanimlјiv program zajedno proslavili Dan MUP-a.