Aktuelno

Izjava Slobodanke Osmajić, načelnice Odelјenja za upravne poslove Policijske uprave u Novom Sadu

24.01.2020.
MUP

Beograd

Broj: 71/20

24. januar 2020. godine

Izjava Slobodanke Osmajić, načelnice Odelјenja za upravne poslove Policijske uprave u Novom Sadu:

„Ovim putem obaveštavam građane da su tvrdnje Janka Veselinovića na društvenim mrežama, u vezi produženja elektronskog potpisa u Policijskoj upravi Novi Sad, u potpunosti neistinite.

Netačno je da je nemoguće produžiti elektronski sertifikat bez prethodnog zakazivanja termina, da je zbog toga potrebno doći ujutru od 7 do 7.15 časova, kao i da trenutno ne radi elektronsko zakazivanje termina putem portala E-uprava.

Istine radi, termini za dobijanje elektronskih sertifikata mogu se zakazati elektronskim putem na portalu, a dnevno je u PU Novi Sad slobodno ukupno 77 termina. Da ovaj portal radi, najbolјe govori činjenica da je za danas putem njega bilo zakazano 29 termina, juče 28, a prekjuče 23.

Takođe, u zavisnosti od interesovanja građana i raspoloživih kapaciteta dnevno se izda i veći broj elektronskih sertifikata, od broja mogućih zakazivanja elektronskim putem. Tačnije, i građani koji lično dođu u prostorije Policijske uprave, u bilo koje doba radnog dana, mogu dobiti pomenute sertifikate.

Primera radi, juče je izdato ukupno 97 sertifikata, a elektronskim putem je, kako sam već naglasila, bilo zakazano svega 28 termina. Odnosno, 69 građana je dobilo sertifikat, iako nisu imali zakazan termin putem portala E-uprava.

Takođe, podsećam građane da u Policijskoj upravi Novi Sad  šalteri za izdavanje elektronskih seritifikata, kao i ličnih dokumenata, rade svakog radnog dana od 7 do 21 sat, kao i subotom od 8 do 16 časova.“